Wyposażenie gastronomii i projekty

Aktualności

21.11.2016
news
W pięknym obiekcie w Poznaniu stanęły dostarczone przez Tanake szafy na wino. Jest ich kilka. Dwie mniejsze weszły w skład wyposażenia cigar-roomu a większa stanowi ozdobę restauracji. Szafa na wino w restauracji jest szczególnie efektowna i w stonowanym wnętrzu staje się głównym elementem wystroju. Przyciąga wzrok i wzbudza chęć na kieliszek wina. Więcej o szafach na wino TU.
20.11.2016
news
Czasami nasze dostawy trafiają do mieszkań prywatnych. Trafiają do nas klienci poszukujący rozwiązań szytych na miarę. Tak właśnie było w przypadku małżeństwa z Warszawy, które wymarzyło sobie nierdzewną kuchnię w swoim mieszkaniu. Realizacja niewielka, ale nietypowa, z utrudnionym wniesieniem zabudowy do lokalu.
14.09.2016
news
Nasza firma zrealizowała dostawy i montaż w ramach remontu kantyny w Kancelarii Sejmu. Zdjęcia z tej realizacji możesz obejrzeć TU. Kantyna w nowej odsłonie prezentuje się estetycznie i jest bardziej nowoczesna.
17.08.2016
news
Przybył nad Bałtykiem kolejny nowy hotel w standardzie czterogwiazdkowym. Tego lata Hotel Ewerdin otworzył swe podwoje dla gości. Odpowiedzialne zadanie zaplanowania technologii gastronomii a następnie wdrożenia założeń projektowych zostało powierzone naszej firmie. Kompleksowe wyposażenie gastronomii hotelowej to specjalność Tanake.
6.06.2016
news
Jednocześnie z realizacjami, które prowadzimy obecnie w Polsce, postępują także prace na budowach zagranicznych, które prowadzimy. Wśród otwartych realizacji, które są w trakcie montażu, mamy obecnie dwa hotele sieci Hilton – wrocławski i miński. Ten drugi to zlokalizowany w sercu białoruskiego Mińska Double Tree by HILTON.
13.05.2016
news
Dobiegają końca nasze prace w ramach realizacji zadania kompleksowego wyposażenia gastronomii w Hotelu Hilton we Wrocławiu. Jest to hotel 5-gwiazdkowy, tym bardziej jesteśmy dumni, że w procesie wyboru wykonawcy wyposażenia gastronomii, zapadła decyzja o powierzeniu prac właśnie Tanake.
31.01.2016
news
W przeszłości sposobem na przechowywanie żywności było stosowanie różnych technik takich jak solenie, suszenie, pasteryzacja, kiszenie czy wędzenie produktów. Inne metody przechowywania polegały na umieszczaniu żywności w jaskiniach, pod ziemią czy w specjalnych pomieszczeniach w których gromadzono bloki lodowe.
Jedne z pierwszych „lodówek” do przechowywania żywności zbudowane były z drewnianych skrzyń wyłożonych cyną i cynkiem, izolowane przy użyciu korka, trocin oraz wodorostów.
Początek XX wieku przynosi rozwój w dziedzinie systemów chłodniczych i sposobów przechowywania żywności.
Temperatura wpływa na intensywność procesów życiowych, które zachodzą w produktach żywnościowych oraz na rozwój drobnoustrojów. Mikroorganizmy mogą rozmnażać się bardzo szybko jeśli żywność przechowywana jest w nieodpowiednich warunkach.
3.12.2015
news
Stal nierdzewna jest powszechnie stosowana w zakładach przetwórstwa żywności, obiektach zbiorowego żywienia (kuchnie hotelowe, restauracje, kuchnie szpitalne, stołówki etc.) ze względu na łatwość utrzymania tego materiału w czystości. W przeciwieństwie do żeliwa lub zwykłej stali, które łatwo ulegają korozji, stal nierdzewna zawiera dodatkowo chrom i nikiel. Chociaż dostępnych jest wiele różnych gatunków stali nierdzewnej, najczęściej do produkcji profesjonalnych mebli i urządzeń gastronomicznych wykorzystywana jest stal gat. AISI304. Jej skład odpowiada najwyższym wymaganiom higienicznym oraz funkcjonalnym.
25.11.2015
news
Nowy i piękny hotel uzdrowiskowy został otwarty dla gości wiosną tego roku. Naszej firmie powierzono zadanie zaprojektowania technologii a następnie jej kompleksowego wykonania. Rozmiary Uzdrowiska Wieniec-Zdrój są imponujące, jest to obiekt na 1200 miejsc.

19.09.2015
news
Od kilku lat obserwujemy w Polsce wzrost popularności wina oraz kultury jego przechowywania, prezentowania, degustowania, rozpoznawania gatunków itp. Szczególnie w większych miastach, mamy do dyspozycji specjalistyczne sklepy z winami. Bary, restauracje i hotele również oferują duży wybór win, które stały się ważniejszą pozycją w menu niż jeszcze kilka lat temu.
1 2 3 4
Zaufali nam
  • accor.png
  • biedronka.png
  • BNP.png
  • bosch.png
  • british.png
  • cadbury.png
  • comarch.png
  • conrad.png
  • dell.png
  • eulerhermes.png
  • faifmont.png
  • fritolays.png
  • garden-in-1.png
Kontakt
Siedziba Tanake

 

TANAKE

ul. Puławska 426

02-884

Warszawa

Mazowieckie

 

Dział obsługi klientów

tel. (+48) 22 336 90 39

fax (+48) 22 336 90 09

 

Recepcja

tel. (+48) 22 336 90 00

 

Dojazd

Dojazd do siedziby Tanake 

Obejrzyj jak pracujemy
Video - Obejrzyj jak pracujemy

 

TANAKE konsultantem FCSI 
http://www.fcsi.org/


Mamy certyfikat wiarygodności
Tanake certyfikat BIG

 

polecamy

Wydział
Nawodnień i Techniki Szklarniowej



Newsletter Tanake:


Adres email:
Nazwa:

Mapa stronyPolityka Prywatności |  © 2017 Tanake Wszelkie prawa zastrzeżone.