SEZON GRILLOWY PRZED NAMI – ZASKOCZ SWOICH KLIENTÓW SEZONOWĄ OFERTĄ!

Grill gastronomiczny to maszyna do smażenia, przeznaczona do profesjonalnego użytku. Znajdzie zastosowanie w kuchniach hotelowych, restauracjach, firmach cateringowych, stoiskach gastronomicznych, sieciach fast foodów i miejscach żywienia zbiorowego, takich jak kuchnie szkolne czy szpitalne. Takie urządzenie nadaje się zwłaszcza do przygotowywania sezonowych grillowanych potraw, cieszących się coraz większym zainteresowaniem, zwłaszcza w obecnym czasie, kiedy nadchodzą coraz cieplejsze dni. Dania grillowanie są bardzo smaczne i zdrowe, ze względu na znikome użycie tłuszczu przy ich przyrządzaniu – dzięki takim zaletom cieszą się one szerokim gronem zwolenników. Dzięki zastosowaniu grilla gastronomicznego możemy znaczenie poszerzyć naszą kartę dań: począwszy od różnego rodzaju mięs, poprzez grillowanie warzywa, kończąc na wieloskładnikowych szaszłykach.

Czym powinien się charakteryzować dobry grill gastronomiczny?

Dobrej jakości grill gastronomiczny jest wykonany ze stali chromowanej lub nierdzewnej, zachowującej przez długi okres swoje właściwości. Posiada dużą powierzchnię roboczą, pozwalającą na przygotowanie większej potraw w jednym czasie. Zastosowanie płyty bezpośredniego smażenia umożliwia przyszykowanie żywności z zastosowaniem minimalnej ilości tłuszczu, bez ryzyka przywierania. Dopracowany, równomierny rozkład temperatury na powierzchni całej płyty grzewczej zapewnia natomiast doskonałe dopieczenie wszystkich produktów, niezależnie od ich położenia. Do wyboru jest kilka struktur powierzchni roboczych, takich jak ryflowana, gładka, lub łączona gładko-ryflowana, wykonanych z odpowiednio dobranych materiałów przeznaczonych do kontaktu z produktami spożywczymi. Grill może być wyposażony w jedną lub dwie niezależnie sterowane powierzchnie do smażenia. Różne pozycje pochylenia rusztu oraz kilkustopniowy zawór termostatyczny pozwalają precyzyjne ustawić wymagane parametry smażenia. Ergonomiczne uchwyty i pokrętła ułatwią płynne i praktyczne posługiwanie się grillem gastronomicznym. Urządzenie może być dodatkowo wyposażone w tacę ociekową na tłuszcz lub pojemne szuflady, a wszystkie możliwe do zdemontowania elementy nadają się do mycia w zmywarce. Piezoelektryczna zapalarka w grillach gazowych likwiduje konieczność korzystania z ręcznych zapalarek bądź zapałek. Cały grill może być oferowany jako nadstawka do położenia na blacie lub kompletny zestaw wolnostojący z szafką. Zasilanie gazowe lub elektryczne oraz możliwość regulacji mocy urządzenia pozwala na dostosowanie grilla gastronomicznego do dostępnych w miejscu użycia mediów i potrzeb użytkownika.

Dobrze dobrany, wysokiej jakości grill gastronomiczny w znaczący sposób ułatwi przygotowywanie sezonowych potraw grillowych, wpływając na wydajność ich smażenia oraz istotne walory smakowe.

Sezon-grillowy-przed-nami-–-zaskocz-swoich-klientow-sezonowa-oferta



Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >