Maszyny i meble gastronomiczne

Poprzedni obraz Zatrzymaj animację Następny obraz
Hotel Hilton***** (Wrocław)
Hotel Hilton***** (Wrocław)
Kompleksowa realizacja 2016 r.
Baku Flame Towers (Azerbejdżan)
Baku Flame Towers (Azerbejdżan)

Największa inwestycja budowlana w regionie Zakaukazia. TANAKE dostawcą: 15 kuchni, 11 barów, 8 bufetów, 15 zapleczy magazynowych |  BFT film

Hotel Hilton Praga
Hotel Hilton Praga

Dostawa bufetów. Realizacja 2014r.
fotorelacja PDF

Hotel Hilton Kraków
Hotel Hilton Kraków

Wyposażeie kuchni, baru i bufetu chłodniczego.

Realizacja 2010 r.  |  fotorelacja PDF

Hotel Hilton (Batumi, Gruzja)
Hotel Hilton (Batumi, Gruzja)

Kompleksowa realizacja dostaw (wraz z montażem) wyposażenia gastronomicznego oraz pralniczego.
fotorelacja PDF  |  list referencyjny PDF

Centrum Onkologii Bydgoszcz
Centrum Onkologii Bydgoszcz

Pierwszy szpital w Polsce z bufetowym systemem żywienia pacjentów. Dostawa i montaż bufetów (2012 r.).
fotorelacja PDF | film TVN | film gazeta.tv 

E-Sklep - Wyposażenie Gastronomiczne

Meble ze stali nierdzewnej, OKAPY

Meble ze stali nierdzewnej, OKAPY

Chłodnictwo

Chłodnictwo

Obróbka wstępna

Obróbka wstępna

Obróbka termiczna

Obróbka termiczna

Wydawanie i dystrybucja

Wydawanie i dystrybucja

Zmywalnia

Zmywalnia

Bar, cukiernia, lodziarnia, kawiarnia

Bar, cukiernia, lodziarnia, kawiarnia

Pizzeria

Pizzeria

Wyposażenie uzupełniające

Wyposażenie uzupełniające

Wyposażenie drobne

Wyposażenie drobne

OKAZJA

OKAZJA

Maszyny gastronomiczne odgrywają istotną rolę w wyposażeniu gastronomicznym każdego zaplecza kuchennego. Nieważne czy jest to duży zakład żywienia zbiorowego czy zwykłe gospodarstwo domowe poszukujące sprzętu do swojej nowoczesnej kuchni.

W naszej ofercie staramy się dopasować do potrzeb każdego klienta. Przygotowaliśmy wyposażenie gastronomiczne dostosowane do potrzeb ekskluzywnych restauracji, cukierni, zakładów typu stołówki szkolne, kantyny pracownicze, jak i małych barów i kawiarenek . Klienci detaliczni poszukujący wysokojakościowego sprzętu również znajdą pełen wybór maszyn gastronomicznych, chociażby w kategorii „ Wyposażenie drobne”.

W dziale „Realizacja” znajdą Państwo nasze wyposażenia gastronomiczne nie tylko dla ekskluzywnych hoteli, ale również kantyn pracowniczych, kawiarni, szpitali. Realizowaliśmy projekty w hotelach pięciogwiazdkowych i międzynarodowych sieciach (Accor, Hilton, Sphinx).

Prezentowane przez nas wyposażenie gastronomiczne to urządzenia i meble z najwyższej jakościowo klasy stali nierdzewnej. Stal nierdzewna dzięki swoim licznym zaletom jest najpowszechniejszym materiałem używanym do tworzenia urządzeń i mebli kuchennych. Odpowiednia budowa i konstrukcja maszyny gastronomicznej zwiększa trwałość, ułatwia korzystanie i obsługę. Stal nierdzewna jest wymagana przy kontakcie z żywością między innymi przez normy HACCP. Meble nierdzewne wykazują się odpornością na korozję i wysokie temperatury, uszkodzenia mechaniczne, czynniki zewnętrzne. Odpowiednio izolują środowisko wewnętrzne od zewnętrznego, zwiększają trwałość urządzeń. Ułatwiają również czyszczenie urządzeń, nadają lśniący połysk: zwiększając tym samym walory estetyczne, co jest szczególnie ważne w witrynach ekspozycyjnych. Stal nierdzewna, z której tworzone jest wyposażenie gastronomiczne, oznaczana jest według pięciu norm: Polska Norma PN, Europejska Norma EN 10088, Amerykańska Norma AISI, Rosyjska Norma GOST, Niemiecka Norma DIN. Stal nierdzewna to stop żelaza zawierający co najmniej 11% chromu. Najbardziej ceniona i najpowszechniejsza w maszynach gastronomicznych jest stal 18/10 (18% chromu i 10% niklu). Innym popularnym rodzajem jest stal nierdzewna zawierająca 18% chromu i 8% niklu. Co ciekawe, o ile wynaleziona została niemalże 100 lat temu, to w Polsce pojawiła się jedynie kilkanaście lat temu.

Staramy się, aby pomoc naszej firmy w jak największym stopniu ułatwiła pracę danego obiektu zajmującego się produkcją, dystrybucją żywności. Maszyny gastronomiczne mają na celu ułatwienie pracy w zapleczu kuchennym, co więcej obniżają koszty. Urządzenia typy zmywarki, nie tylko sprawiają, że praca staje się lżejsza, ale przyczyniają się do systematycznych oszczędności: energii, wody oraz pracy ludzkiej. Wyposażenie gastronomiczne w dzisiejszym czasach ma spełniać funkcje nie tylko funkcjonalności, ma również odpowiadać standardom estetycznym. Dopasowane linie sprzętów pozwalają na zaprojektowanie dobrej atmosfery pracy, co wpływa na efektywność i wydajność działania. Dobranie modelów mebli z tej samej wersji ułatwia montaż i zagospodarowanie przestrzeni.

Przykładem jest dobór odpowiedniej „Linii” wyposażenia gastronomicznego, w ofercie Tanake proponujemy Linie 700, w skład której wchodzą urządzenia neutralne, elektryczne, oraz gazowe.

Liczba znajdująca się przy określeniu „Linii” oznacza głębokość maszyny gastronomicznej podaną w milimetrach. I tak: urządzenia w linii 700 posiadają 700 mm głębokości, a te z linii 900: 900 mm głębokości. Dobór jednakowej głębokości ułatwia montaż mebli nierdzewnych. Jeżeli wybiorą Państwo komplet wyposażenia gastronomicznego tej samej linii z tego samego katologu obniża to koszty dopasowania do wnętrza i instalacji. W „ Linia 700 – Podstawy, st. neutralne” znajdą Państwo zwykłe stanowiska, stanowiące podstawę pod inne meble kuchenne nierdzewne. W „ Linia 700 – Urządzenia elektryczne” prezentujemy szeroki wybór maszyn gastronomicznych służący do obróbki termicznej: kuchenki, frytownice, grille i inne sprzęty elektryczne. Ostatnią Linią jest „ Linia 700 – Urządzenia gazowe”, gdzie zwolennicy sprzętów kuchennych zasilanych gazem znajdą pełen zestaw urządzeń: tradycyjne kuchenki, grille lawowe, płyty grillowe czy frytownice gazowe.

Większość osób zadaje sobie pytanie dotyczące wyposażenia gastronomicznego zasilanego prądem elektrycznym lub gazem: Co wybrać?

Prawda jak zawsze leży pośrodku: o ile maszyny gastronomiczne elektryczne na ogół są tańsze w nabyciu, są dużo droższe w eksploatacji. Z drugiej strony, sprzęty zasilane gazem wymagają odpowiednich instalacji i umieszczenia w związku z otwartym płomieniem. Natomiast jeżeli chodzi o bezpieczeństwo: podczas nabywania wysokojakościowego sprzętu zarówno producenci jak i dystrybutorzy dbają o spełnienie standardów bezpieczeństwa. W sklepie Tanake znajdą Państwo jedynie maszyny gastronomiczne z zamontowanymi wyłącznikami bezpieczeństwa w przypadku nieprawidłowego użycia. Nawet prezentowane zmywarki zatrzymują cykl mycia, jeżeli drzwi zostaną uchylone, a każda kuchenka gazowa posiada zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu, odcinające dopływ gazu w przypadku niekontrolowanego zgaśnięcia płomienia.

Dobór odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego rzutuje na dalsze funkcjonowanie naszego lokalu. Jeżeli mamy już zamontowane instalacje: planujemy rozmieszczenie maszyn gastronomicznych pod tym względem: urządzenia gazowe muszą mieć łatwy dostęp do zaworu. Wiele sprzętów, wykorzystywanych szczególnie w zmywalni wymaga dostosowania odpływów grawitacyjnych do funkcjonowania zaplecza kuchennego: w związku z czym wyprowadza się odpływ kanalizacyjny w podłogę lub stosuje się podstawę pod zmywarkę.

Kolejną rzeczą jaką należy wziąć pod uwagę jest funkcjonalność wyposażenia gastronomicznego dla pracowników i naszych klientów. W ten sposób w stołówkach szkolnych i kantynach pracowniczych instaluje się szafy przelotowe, gdzie z jednej strony klienci zostawiają brudne naczynia, które z drugiej strony są odbierane przez obsługę placówki.

Kluby, bary i kawiarnie z kolei borykają się z kolejnym problemem wyposażenia gastronomicznego: niewielka przestrzeń loży barowej ma stanowić pełne stanowisko pracy barmana i dostarczać wszelkich niezbędnych produktów, bez zmuszania klienta do długiego oczekiwania. Efektywne zagospodarowanie miejsca nawet w najmniejszym lokalu pozwala na wielokrotne zwiększenie wydajności. Lada barowa wyposażona w maszyny gastronomiczne typu stoły chłodnicze i chłodziarki barowe jest w stanie schłodzić nawet kilkaset napoi i produktów przez długi okres: pozwala to na usatysfakcjonowanie klienta nawet w okresach najbardziej wzmożonego ruchu (piątki, soboty, święta, dni i okresy specjalne). Szczególnie przydatne dla placówek które w ciągu doby odwiedzane są przez setki i tysiące klientów. Przykładowe zabudowy mogą Państwo obejrzeć w zakładce Bary.

Minęły również czasy obskurnych barów mlecznych i tanich pubów z fast-foodami. Każdy z nas zwraca uwagę na walory estetyczne, schludność pomieszczeń, atmosferę miejsca. Najsławniejsi recenzenci lokalów gastronomicznych oprócz jakości jedzenia i sposobu podania oceniają atmosferę i estetykę. Wyposażenie gastronomiczne musi spełniać powyższe cechy. Odpowiednie zamontowanie i użycie witryn ekspozycyjnych, lad w kawiarniach, cukierniach i restauracjach przykuwa wzrok klienta i zatrzymuje go na dłużej. Każda profesjonalna placówka gastronomiczna nie może również obejść się bez specjalistycznych maszyn gastronomicznych. W przypadku wydawania i dystrybucji potraw może to być witryna chłodnicza do sushi, również dostępna w ofercie Tanake.

Jeżeli nie chcą Państwo ponosić ryzyka złego montażu maszyn gastronomicznych, zatrudniać kilku ekip projektowych, inżynierów i elektryków, nasza firma z chęcią udzieli Państwu pomocy. Oferujemy wsparcie, projekty technologiczne kuchni, montaż i serwis wyposażenia gastronomicznego.

Tanake jest Konsultantem FCSI (Foodservice Consultants Society International) , organizacji promującej profesjonalizm w zakresie projektów technologicznych dotyczących gastronomii. Jest to gwarancja dla Państwa, że realizowane przez nas projekty są oparte na doświadczeniu i umiejętnościach. Dla naszych klientów, którzy decydują się na dostawy maszyn gastronomicznych, projekt technologiczny wykonywany jest całkowicie za darmo, z czego bierzemy na siebie całkowitą odpowiedzialność za każdy etap. Nasz zakres usług obejmuje planowanie projektów wraz z pełną konsultacją z klientem, konsultacje i pomoc w odpowiednim doborze maszyn gastronomicznych, kompletacje pasującego sprzętu oraz instalacje i montaż wyposażenia gastronomicznego. Prowadzimy również serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

W ten sposób chcemy jak najbardziej zmniejszyć zamieszanie i koszty spowodowane tworzeniem nowej placówki, wymianą maszyn gastronomicznych itp. oraz gwarancja maszyn gastronomicznych trwałych służących przez wiele lat. Naszym celem jest Państwa pełna satysfakcja z naszych usług.

Pełną ofertę wyposażenia gastronomicznego w postaci darmowego katalogu mogą Państwo pobrać z naszej strony internetowej.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego oraz mailowego oraz do naszego biura mieszczącego się w tym samie co sklep, na ul. Puławskiej 426 w Warszawie.

Zaufali nam
  • accor.png
  • biedronka.png
  • BNP.png
  • bosch.png
  • british.png
  • cadbury.png
  • comarch.png
  • conrad.png
  • dell.png
  • eulerhermes.png
  • faifmont.png
  • fritolays.png
  • garden-in-1.png
Kontakt
Siedziba Tanake

 

TANAKE

ul. Puławska 426

02-884

Warszawa

Mazowieckie

 

Dział obsługi klientów

tel. (+48) 22 336 90 39

fax (+48) 22 336 90 09

 

Recepcja

tel. (+48) 22 336 90 00

 

Dojazd

Dojazd do siedziby Tanake 

Obejrzyj jak pracujemy
Video - Obejrzyj jak pracujemy

 

TANAKE konsultantem FCSI 
http://www.fcsi.org/


Mamy certyfikat wiarygodności
Tanake certyfikat BIG

 

polecamy

Wydział
Nawodnień i Techniki Szklarniowej



Newsletter Tanake:


Adres email:
Nazwa:

Mapa stronyPolityka Prywatności |  © 2017 Tanake Wszelkie prawa zastrzeżone.