Wyposażenie gastronomii i projekty

Pracownia projektowa

projekt gastronomiczny

WYKONUJEMY PROJEKTY TECHNOLOGICZNE OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH.

Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni po te duże np. w hotelach
5-gwiazdkowych i w międzynarodowych sieciach (np. Accor, Hilton, Sphinx). Współpracę z klientami na ogół
rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji od doradztwa i projektowania technologii.

Na życzenie klientów przygotowujemy wizualizacje, które pozwalają inwestorowi lepiej wyobrazić sobie
końcowy efekt realizacji projektu.

Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).

Przygotowujemy wytyczne branżowe (wod-kan, wentylacja i klimatyzacja, instalacje
elektryczne, aranżacje wnętrz) 

 

logo fcsiNasza firma jest Konsultantem FCSI (Foodservice Consultants Society International). Jest to międzynarodowa organizacja zrzeszająca specjalistów w zakresie projektowania technologii dla gastronomii – np. dla takich obiektów jak kuchnia w hotelu, kuchnia w restauracji, kantynie, kuchnie cateringowe, szpitalne itp.

Dla klientów jest to gwarancja profesjonalizmu naszej pracowni projektowej i potwierdzenie bezpieczeństwa jakie zapewnia inwestycji zaangażowanie w projektowanie kuchni naszych inżynierów-technologów. Ci ostatni dysponują wykształceniem i doświadczeniem, które zapewnia wybór optymalnych rozwiązań dla każdego typu gastronomii.  

 

Przykładowe wizualizacje:

kam2.jpgkam3_d.jpgscena-1.jpgscena-3.jpg

 

 Dlaczego warto mieć projekt technologiczny?

Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi „ogarnąć” wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który zada właściwe pytania i na podstawie uzyskanych informacji wrysuje technologię w rzuty lokalu. Na tym etapie krystalizuje się na papierze kształt przyszłej restauracji, baru itp.

Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń. 

 

 Czy projekt technologiczny jest drogi?

Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, projekt gastronomiczny jest wykonywany gratis.

Często bywa również tak, że projekt potrzebny jest „na już” a zakup sprzętu planowany dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie projektu wiąże się z niewielką opłatą, która w całości jest zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.

Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.

Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.  

 

 
 
Zaufali nam
  • accor.png
  • biedronka.png
  • BNP.png
  • bosch.png
  • british.png
  • cadbury.png
  • comarch.png
  • conrad.png
  • dell.png
  • eulerhermes.png
  • faifmont.png
  • fritolays.png
  • garden-in-1.png
Kontakt
Siedziba Tanake

 

TANAKE

ul. Puławska 426

02-884

Warszawa

Mazowieckie

 

Dział obsługi klientów

tel. (+48) 22 336 90 39

fax (+48) 22 336 90 09

 

Recepcja

tel. (+48) 22 336 90 00

 

Dojazd

Dojazd do siedziby Tanake 

Obejrzyj jak pracujemy
Video - Obejrzyj jak pracujemy

 

TANAKE konsultantem FCSI 
http://www.fcsi.org/


Mamy certyfikat wiarygodności
Tanake certyfikat BIG

 

polecamy

Wydział
Nawodnień i Techniki Szklarniowej



Newsletter Tanake:


Adres email:
Nazwa:

Mapa stronyPolityka Prywatności |  © 2017 Tanake Wszelkie prawa zastrzeżone.