Wyposażenie gastronomii i projekty

Pracownia projektowa

projekt gastronomiczny

WYKONUJEMY PROJEKTY TECHNOLOGICZNE OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH.

Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni po te duże np. w hotelach
5-gwiazdkowych i w międzynarodowych sieciach (np. Accor, Hilton, Sphinx). Współpracę z klientami na ogół
rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji od doradztwa i projektowania technologii.

Na życzenie klientów przygotowujemy wizualizacje, które pozwalają inwestorowi lepiej wyobrazić sobie
końcowy efekt realizacji projektu.

Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).

Przygotowujemy wytyczne branżowe (wod-kan, wentylacja i klimatyzacja, instalacje
elektryczne, aranżacje wnętrz) 

 

logo fcsiNasza firma jest Konsultantem FCSI (Foodservice Consultants Society International). Jest to międzynarodowa organizacja zrzeszająca specjalistów w zakresie projektowania technologii dla gastronomii – np. dla takich obiektów jak kuchnia w hotelu, kuchnia w restauracji, kantynie, kuchnie cateringowe, szpitalne itp.

Dla klientów jest to gwarancja profesjonalizmu naszej pracowni projektowej i potwierdzenie bezpieczeństwa jakie zapewnia inwestycji zaangażowanie w projektowanie kuchni naszych inżynierów-technologów. Ci ostatni dysponują wykształceniem i doświadczeniem, które zapewnia wybór optymalnych rozwiązań dla każdego typu gastronomii.  

 

Przykładowe wizualizacje:

kam2.jpgkam3_d.jpgscena-1.jpgscena-3.jpg

 

 Dlaczego warto mieć projekt technologiczny?

Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi „ogarnąć” wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który zada właściwe pytania i na podstawie uzyskanych informacji wrysuje technologię w rzuty lokalu. Na tym etapie krystalizuje się na papierze kształt przyszłej restauracji, baru itp.

Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń. 

 

 Czy projekt technologiczny jest drogi?

Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, projekt gastronomiczny jest wykonywany gratis.

Często bywa również tak, że projekt potrzebny jest „na już” a zakup sprzętu planowany dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie projektu wiąże się z niewielką opłatą, która w całości jest zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.

Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.

Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.  

 

 
 
Zaufali nam
  • accor.png
  • biedronka.png
  • BNP.png
  • bosch.png
  • british.png
  • cadbury.png
  • comarch.png
  • conrad.png
  • dell.png
  • eulerhermes.png
  • faifmont.png
  • fritolays.png
  • garden-in-1.png
Wyposażenie drobne
Garnki gastronomiczne - niskie
Garnki gastronomiczne - średnie
Garnki gastronomiczne - wysokie
Garnki gastronomiczne - specjalistyczne
Pokrywki
Rondle
Patelnie ze stali nierdzewnej
Patelnie ze stali nierdzewnej -teflonowe
Patelnia - WOK
Patelnie alu.-tytanowe
Patelnie alu.-teflonowe
Patelnie żeliwne
Akcesoria BARMAŃSKIE
Akcesoria CUKIERNICZE
Akcesoria dla LODZIARNI
Akcesoria DO PIZZERII
Cedzaki stalowe
Chochle / Szumówki
Dekoratory warzyw
Deski do krojenia PE
Dozowniki do sosów
Dyspensery do przypraw
Dzbanki
Gałkownice do ryżu - pure
Kontenery jezdne
Koszyczki na pieczywo / Deska do pieczywa
Krajacze / Wyciskacz / Skrobaki
Lejki
Łyżki / Widelce / Łopatki
Maszynki do makaronu
Miarki kuchenne
Miski
Noże - HACCP
Noże - VICTORINOX
Noże kute - VICTORINOX
Obieraczki
Otwieracze do konserw
Pojemniki GN
Pojemniki GN z uch. chowanymi
Pojemniki GN z uch. sztywnymi
Pojemniki GN perf. i emaliow.
Pojemniki GN do gotowania
Pojemniki GN z poliwęglanu
Pojemniki GN z poliwęglanu WYPRZEDAŻ
Przecierak warzyw / Wyciskacz ziemniaków
Przybory stołowe
Rękawice stalowe
Ruszta GN / Listwy wspornikowe
Sitka / Sita stalowe
Stalki / Tasaki / Listwy / Tłuczki / Sekatory
Szczypce
Szpatułki / Szpachelki
Sztućce / Pojemniki na sztućce
Szufelki
Tace / Półmiski / Patery
Tace kelnerskie
Tace antypoślizgowe / Stojaki pod tace
Tarki / Szatkownice
Termometry
Termosy cateringowe
Torby do pizzy i na dania obiadowe
Ubijaki / Rózgi / Mieszadła
Wieszak na przybory kuchenne
Wiadra
Wyposażenie bufetowe
Kontakt
Siedziba Tanake

 

TANAKE

ul. Puławska 426

02-884

Warszawa

Mazowieckie

 

Dział obsługi klientów

tel. (+48) 22 336 90 39

fax (+48) 22 336 90 09

 

Recepcja

tel. (+48) 22 336 90 00

 

Dojazd

Dojazd do siedziby Tanake 

Obejrzyj jak pracujemy
Video - Obejrzyj jak pracujemy

 

TANAKE konsultantem FCSI 
http://www.fcsi.org/


Mamy certyfikat wiarygodności
Tanake certyfikat BIG

 

polecamy

Wydział
Nawodnień i Techniki Szklarniowej



Newsletter Tanake:


Adres email:
Nazwa:

Mapa stronyPolityka Prywatności |  © 2017 Tanake Wszelkie prawa zastrzeżone.