FUNKCJONALNA KUCHNIA NA NIEWIELKIEJ PRZESTRZENI

Współpraca z inwestorem przy wyposażeniu Restauracji Gusto Cucina Italiana w Galerii Warmińskiej to dobry przykład ilustrujący prawidłowy przebieg prac w trakcie tworzenia obiektu gastronomicznego. Współpraca rozpoczęła się na wczesnym etapie – tj. już przy projektowaniu technologii. Przed Inżynierami-technologami z pracowni projektowej Tanake postawiono zadanie w postaci zorganizowania wszystkich niezbędnych funkcji przy jak najmniejszym wykorzystaniu powierzchni. Chodziło o to, aby możliwie niewielkie zaplecze kuchenne pozwoliło wygospodarować jak najwięcej miejsca na salę konsumencką. Zadanie to udało się zrealizować. Restauracja dysponuje niewielkim lecz funkcjonalnym zapleczem i stosunkowo dużą salą.

Wytyczna mówiąca o ograniczeniu powierzchni kuchni pada z ust inwestorów bardzo często jednak nie zawsze udaje się to życzenie zrealizować tak dobrze jak to miało miejsce w Galerii Warmińskiej. Co więc decyduje o sukcesie w tej materii? Decydujące znaczenie ma odpowiednio wcześnie rozpoczęta współpraca z doświadczonym projektantem-technologiem, który w oparciu o swoje wieloletnie doświadczenie i doskonałą znajomość dostępnych rozwiązań technicznych zaproponuje optymalne wykorzystanie przestrzeni zgodne z koncepcją inwestora dotyczącą menu a jednocześnie odpowiadające surowym wymaganiom Sanepidu.

Więcej zdjęć tu.

realizacja2-300x1432_projekt-gastronomiczny-300x204 3_urzadzenia-gastronomiczne-300x205 4_wyposazenie-gastronomiczne-300x199



Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >