CYKL “PRODUKT”: meble ze stali nierdzewnej

Meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej stanowią na ogół wartościowo ok. 20-30% kosztu wyposażenia gastronomii. Najczęściej stosowane typy mebli ze stali nierdzewnej to stoły robocze (korpusowe lub szkieletowe), nadstawki, stoły ze zlewami, szafki, regały, szafy magazynowe, rozmaite wózki i pojemniki.

Wybór:
Nasza firmie oferuje wszystkie typy mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Ofertę mebli standardowych dodatkowo poszerza gama wyrobów na zamówienie. Wśród tych ostatnich znajdą się zarówno meble o nietypowych kształtach jak i wyroby, które wymagają zespolenia (spawanie, szlifowanie) u klienta – np. specjalne długie blaty lub zabudowy o urozmaiconych kształtach.

Warto zauważyć, że meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej w ofercie Tanake są wykonane z wysokogatunkowej stali 1.4301 (AISI 304). Bardzo często inne firmy proponują meble z tańszej stali tzw. „magnetycznej” charakteryzującej się niższą zawartością niklu i istotnie niższą odpornością na korozję.

Promocja cenowa:
Do 10 marca obowiązuje specjalna cena 485 zł netto/szt. na pojemnik mobilny 50L z pedałem. Te pojemniki znajdują powszechne zastosowanie (kuchnia w restauracji, hotelu i właściwie każdym innym obiekcie prowadzącym zbiorowe żywienie). Są stosowane albo jako pojemniki na odpadki albo jako pojemniki do magazynowania produktów suchych i płynnych. Pokrywa otwierana pedałem ułatwia utrzymanie wysokiego poziomu higieny w kuchni. Znika także problem z odkładaniem pokrywy na bok na czas korzystania z pojemnika.

Konserwacja:
Meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej to elementy neutralne i na ogół niewiele się myśli o ich serwisowaniu podczas gdy proste zabiegi i odrobina odpowiedniej chemii mogą znacznie wydłużyć ich żywotność.

1) Należy regularnie czyścić meble ze stali nierdzewnej usuwając warstwy kamienia, tłuszczu itp. Pod tymi warstwami może powstać rdza. Do codziennego czyszczenia należy używać profesjonalnych środków. Dobrze sprawdza się także roztwór płynu do mycia naczyń z wodą.

2) Do czyszczenia mebli ze stali nierdzewnej nie należy stosować agresywnych środków chemicznych, proszków do czyszczenia, płynów zawierających chlor oraz ostrych zmywaków (m.in. popularnych „druciaków”).

3) Po umyciu i wysuszeniu mebli, wskazane jest ich zakonserwowanie specjalną oliwką oraz pozostawienie uchylonych szuflad, szafek i pokryw celem udostępnienia dopływu świeżego powietrza.

produkt-300x143



Dział obsługi klientów
tel. (+48) 022 336 90 39
fax (+48) 022 336 90 09

Recepcja
tel. (+48) 022 336 90 00

TANAKE
ul. Puławska 426
02-884 Warszawa
mazowieckie
Zobacz na mapie >