Wyposażenie gastronomii i projekty

Bufety

Pięknie podane

Bufety spotyka się najczęściej w wysokiej klasy hotelach, choć zdarza się również, że funkcjonują w restauracjach czy kantynach. Najkrócej mówiąc bufety powstają w efekcie obudowania urządzeń gastronomicznych drewnem, szkłem, kamieniem lub jeszcze innym materiałem harmonizującym z wystrojem wnętrz.

Bufety to indywidualne rozwiązania z zakresu dystrybucji posiłków łączące elegancję i funkcjonalność. Systemy bufetowe składają się z bufetów chłodniczych, grzewczych i neutralnych. Każdorazowo dobieramy bufety, które najlepiej sprawdzą się w zadanej funkcji i miejscu. Bufety to rozwiązanie najczęściej spotykane w aplikacjach hotelowych, gdzie dużą rolę odgrywa estetyczny wgląd, oryginalny design i możliwość zgrania bufetów z klimatem wnętrz.

Na ogół bufety umożliwiają konsumentom samodzielne pobieranie pięknie zaprezentowanych porcji potraw choć tworzy się również stanowiska typu cook-center, gdzie kucharz przygotowuje świeże dania „na oczach” gości.

Posiadamy duże doświadczenie w zakresie dostaw bufetów dla bardzo wymagających klientów – np. dla hoteli sieci Hilton (np. Warszawa, Frankfurt, Kraków, Gdańsk, Praga).

Bufety w Hotelu Hilton w Pradze Czeskiej
efektowna linia i wykończenie bufetów

Bufety w Hotelu Hilton w Warszawie
pięknie dobrane materiały, eleganckie zestawienie kolorów, efektowne kształty 

warszawa1

wawa2

Bufety w Hotelu Primavera Conference & SPA w Jastrzębiej Górze.
Ponad 20 metrów zabudowy bufetowej harmonijnie współgra z wystrojem wnętrz.
Połączenie eleganckich materiałów i delikatnego podświetlenia w odpowiednich miejscach pozwoliło uzyskać estetyczną całość.

bufet_Tanake_P

bufet_Tanake_P

Bufety w hotelu Trzy Wyspy w Świnoujściu ładnie współgrają z jasnym wystrojem pomieszczeń.
W tej samej stylistyce zostały wykonane również stanowisko live cooking oraz bar.

bufet_Trzy_Wyspy

bufety_Trzy_Wyspy

Bufety w Hotelu Hilton we Frankfurcie
bufety jako główny element wnętrz

Bufety w Hotelu Hilton w Krakowie
zastosowany jasny kamień o wyrazistym wzorze, okazały bufet chłodniczy

Bufety w Hotelu Hilton Kraków lotnisko (Balice)
efektowna kombinacja ciemnego kamienia na blatach z eleganckimi brązowymi frontami

Bufety w Szpitalu Onkologicznym w Bydgoszczy
pierwszy szpital w Polsce, gdzie pacjenci czują się jak goście w ekskluzywnym hotelu

Przykład pięknych bufetów uzupełnionych o atrakcyjne i przyciągające wzrok nadstawki.
Całość idealnie dopasowana do dobrze zaprojektowanego wnętrza.

Bufety w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach są mobilne.
Kilka bufetów tego typu pozwala na dużą elastyczność w zakresie aranżacji sali.

bufety Tanake FW

Bufet w Hotelu Warmińskim jest dość nietypowy.
Został zintegrowany z elementem konstrukcyjnym pomieszczenia w postaci okrągłego słupa.
Jest to bufet mobilny, można nim manewrować wokół słupa.
Takie rozwiązanie pozwala zmieniać aranżację sali w zależności od potrzeb związanych z organizowanymi imprezami.

 

Ważna rola projektu

Bufety każdorazowo projektuje się i konstruuje indywidualnie – we współpracy z klientem i według jego wskazówek. Bufety decydują o wyglądzie i klimacie wnętrza będąc na ogół jego najciekawszym i najbardziej wyeksponowanym elementem. Dlatego tak ważne jest precyzyjne zaplanowanie wszystkich szczegółów jego wykonania.

Nasi projektanci to doświadczeni specjaliści, z polotem i wizją, które z powodzeniem wykorzystują „szyjąc na miarę” rozwiązania dla naszych klientów. Potrafią zgodnie współpracować z architektami, projektantami wnętrz i wykonawcami podejść instalacyjnych w celu dostarczenia bufetów, które przez wiele lat będą pełnić swoją funkcję nie tracąc nic z elegancji i funkcjonalności. Dostawa każdego bufetu jest koordynowana przez dedykowanego Project Managera, który odpowiada za koordynację prac od początku do końca – od rysunków koncepcyjnych po montaż gotowych bufetów.

Interesującym aspektem bufetów jest elastyczność w zestawianiu elementów chłodniczych, grzewczych i neutralnych oraz mnogość materiałów, które mogą posłużyć do wykończenia gotowych instalacji bufetowych. Przykładowe elementy, które można wbudować w bufety: podgrzewacze indukcyjne, chafing dishes, płyty chłodzone (także z nadstawkami), dystrybutory talerzy itp. Najczęściej stosowanym materiałem do wykonania płyt wierzchnich jest granit. Fronty w kolej na ogół wykonuje się z płyt fornirowanych.

Szkice, rysunki i wizualizacje pomagają zaplanować ostateczny efekt

Zaufali nam
  • accor.png
  • biedronka.png
  • BNP.png
  • bosch.png
  • british.png
  • cadbury.png
  • comarch.png
  • conrad.png
  • dell.png
  • eulerhermes.png
  • faifmont.png
  • fritolays.png
  • garden-in-1.png
Wyposażenie drobne
Garnki gastronomiczne - niskie
Garnki gastronomiczne - średnie
Garnki gastronomiczne - wysokie
Garnki gastronomiczne - specjalistyczne
Pokrywki
Rondle
Patelnie ze stali nierdzewnej
Patelnie ze stali nierdzewnej -teflonowe
Patelnia - WOK
Patelnie alu.-tytanowe
Patelnie alu.-teflonowe
Patelnie żeliwne
Akcesoria BARMAŃSKIE
Akcesoria CUKIERNICZE
Akcesoria dla LODZIARNI
Akcesoria DO PIZZERII
Cedzaki stalowe
Chochle / Szumówki
Dekoratory warzyw
Deski do krojenia PE
Dozowniki do sosów
Dyspensery do przypraw
Dzbanki
Gałkownice do ryżu - pure
Kontenery jezdne
Koszyczki na pieczywo / Deska do pieczywa
Krajacze / Wyciskacz / Skrobaki
Lejki
Łyżki / Widelce / Łopatki
Maszynki do makaronu
Miarki kuchenne
Miski
Noże - HACCP
Noże - VICTORINOX
Noże kute - VICTORINOX
Obieraczki
Otwieracze do konserw
Pojemniki GN
Pojemniki GN z uch. chowanymi
Pojemniki GN z uch. sztywnymi
Pojemniki GN perf. i emaliow.
Pojemniki GN do gotowania
Pojemniki GN z poliwęglanu
Pojemniki GN z poliwęglanu WYPRZEDAŻ
Przecierak warzyw / Wyciskacz ziemniaków
Przybory stołowe
Rękawice stalowe
Ruszta GN / Listwy wspornikowe
Sitka / Sita stalowe
Stalki / Tasaki / Listwy / Tłuczki / Sekatory
Szczypce
Szpatułki / Szpachelki
Sztućce / Pojemniki na sztućce
Szufelki
Tace / Półmiski / Patery
Tace kelnerskie
Tace antypoślizgowe / Stojaki pod tace
Tarki / Szatkownice
Termometry
Termosy cateringowe
Torby do pizzy i na dania obiadowe
Ubijaki / Rózgi / Mieszadła
Wieszak na przybory kuchenne
Wiadra
Wyposażenie bufetowe
Kontakt
Siedziba Tanake

 

TANAKE

ul. Puławska 426

02-884

Warszawa

Mazowieckie

 

Dział obsługi klientów

tel. (+48) 22 336 90 39

fax (+48) 22 336 90 09

 

Recepcja

tel. (+48) 22 336 90 00

 

Dojazd

Dojazd do siedziby Tanake 

Obejrzyj jak pracujemy
Video - Obejrzyj jak pracujemy

 

TANAKE konsultantem FCSI 
http://www.fcsi.org/


Mamy certyfikat wiarygodności
Tanake certyfikat BIG

 

polecamy

Wydział
Nawodnień i Techniki Szklarniowej



Newsletter Tanake:


Adres email:
Nazwa:

Mapa stronyPolityka Prywatności |  © 2017 Tanake Wszelkie prawa zastrzeżone.

miniaturabufety